Fricandó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a hipertensos
INGREDIENTS
- jarret de vedella
- infusió de farigola i fulles de pi
- all
- julivert
- pa sec o galeta
- avellana
- ametlles torrades
- xocolata
- farina
- fulles de fonoll
- moixernons secs
- ceba
- all
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar aigua per fer la infusió. Quan bull hi tirem la farigola i les fulles de pi. Ho tapem i tanquem el foc. Ho deixem infusionar fins que es refredi.
- Posem la ceba confitada en una paella amb dues voltes de setrill a foc lent perquè es caramel·litzi.
- Colem la infusió de farigola i pi. Hi posem els moixernons secs per hidratar-los, aproximadament durant 5 minuts.
- Escorrem els bolets i tirem l'aigua sobrant a la ceba que tenim a la cassola fins que pràcticament s'evapori tota.
- Agafem els talls del jarret, els enfarinem i els fregim una mica, no gaire. Els reservem a part.
- Escalfem el caldo i hi barregem la ceba i els bolets escorreguts. Hi afegim la carn.
- Al final, fem la picada amb all, julivert, pa sec o galeta, avellanes i ametlles torrades, la tirem i que faci xup-xup durant 5 minuts.
- Ho rectifiquem de sal i pebre i ho servim amb unes fulles de fonoll.