Fricandó

imatge

INGREDIENTS

  • jarret de vedella
  • infusió de farigola i fulles de pi
  • all
  • julivert
  • pa sec o galeta
  • avellana
  • ametlles torrades
  • xocolata
  • farina
  • fulles de fonoll
  • moixernons secs
  • ceba
  • all

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar aigua per fer la infusió. Quan bull hi tirem la farigola i les fulles de pi. Ho tapem i tanquem el foc. Ho deixem infusionar fins que es refredi.
  2. Posem la ceba confitada en una paella amb dues voltes de setrill a foc lent perquè es caramel·litzi.
  3. Colem la infusió de farigola i pi. Hi posem els moixernons secs per hidratar-los, aproximadament durant 5 minuts.
  4. Escorrem els bolets i tirem l'aigua sobrant a la ceba que tenim a la cassola fins que pràcticament s'evapori tota.
  5. Agafem els talls del jarret, els enfarinem i els fregim una mica, no gaire. Els reservem a part.
  6. Escalfem el caldo i hi barregem la ceba i els bolets escorreguts. Hi afegim la carn.
  7. Al final, fem la picada amb all, julivert, pa sec o galeta, avellanes i ametlles torrades, la tirem i que faci xup-xup durant 5 minuts.
  8. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho servim amb unes fulles de fonoll.