Fricandó

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau

INGREDIENTS

  • 800 g de vedella (tapa plana)
  • 1/4 de kg de ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 branca d'api
  • 2 tomàquets
  • 1 grapat de cama-secs
  • 1 l de brou
  • 1 copa de brandi
  • farina
  • 2 fulles de llorer
  • oli i sal Per a la picada:
  • 2 grans d'all
  • 10 ametlles

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu els talls de carn, enfarineu-los i fregiu-los en una paella.
Quan els tingueu al seu punt, reserveu-los en una cassola. Tot seguit, a la mateixa paella, poseu-hi la ceba, la pastanaga i l'api a sofregir (tot està tallat ben finet); al cap d'una estona tireu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure uns minuts. Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi una mica de brou i passeu-ho per la batedora perquè us quedi ben fi. Aboqueu el sofregit a la cassola amb la carn, tireu-hi el brou, el llorer i el brandi i deixeu-ho coure una mitja hora aproximadament, llavors afegiu-hi els cama-secs, que els heu tingut en remull, i deixeu-ho al foc mitja hora més. Mentrestant podeu fer la picada, incorporeu-la al fricandó i passats uns minuts, ja podeu emplatar-lo i servir-lo.
Anar al contingut