Fricandó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau
INGREDIENTS
- 800 g de vedella (tapa plana)
- 1/4 de kg de ceba
- 2 pastanagues
- 1 branca d'api
- 2 tomàquets
- 1 grapat de cama-secs
- 1 l de brou
- 1 copa de brandi
- farina
- 2 fulles de llorer
- oli i sal Per a la picada:
- 2 grans d'all
- 10 ametlles
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu els talls de carn, enfarineu-los i fregiu-los en una paella.
Quan els tingueu al seu punt, reserveu-los en una cassola. Tot seguit, a la mateixa paella, poseu-hi la ceba, la pastanaga i l'api a sofregir (tot està tallat ben finet); al cap d'una estona tireu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure uns minuts. Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi una mica de brou i passeu-ho per la batedora perquè us quedi ben fi. Aboqueu el sofregit a la cassola amb la carn, tireu-hi el brou, el llorer i el brandi i deixeu-ho coure una mitja hora aproximadament, llavors afegiu-hi els cama-secs, que els heu tingut en remull, i deixeu-ho al foc mitja hora més. Mentrestant podeu fer la picada, incorporeu-la al fricandó i passats uns minuts, ja podeu emplatar-lo i servir-lo.
Quan els tingueu al seu punt, reserveu-los en una cassola. Tot seguit, a la mateixa paella, poseu-hi la ceba, la pastanaga i l'api a sofregir (tot està tallat ben finet); al cap d'una estona tireu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure uns minuts. Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi una mica de brou i passeu-ho per la batedora perquè us quedi ben fi. Aboqueu el sofregit a la cassola amb la carn, tireu-hi el brou, el llorer i el brandi i deixeu-ho coure una mitja hora aproximadament, llavors afegiu-hi els cama-secs, que els heu tingut en remull, i deixeu-ho al foc mitja hora més. Mentrestant podeu fer la picada, incorporeu-la al fricandó i passats uns minuts, ja podeu emplatar-lo i servir-lo.