Fricandó de vedella
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Fricandó de vedella
- (per a 4 persones)
- 600 g de jarret de vedella en una peça
- Per al sofregit:
- 1 ceba grossa de Figueres
- 2 pastanagues
- 2 grans d'all
- 1 farcellet amb romaní, llorer, farigola i pell de taronja
- Per al guarniment:
- 2 pastanagues
- 250 g de camagrocs frescos
- 3 tomàquets
- 1 got de vi negre
- 1 l de brou de vedella
- farina per fregir
- 100 g de pèsols
- Per a la picada:
- 6 avellanes torrades
- 6 ametlles torrades
- 1 gra d'all cru
- anís sec
PREPARACIÓ
1.Per començar a fer el sofregit hem posat la ceba a la cassola, la pastanaga i dos grans d'all. Després hi hem afegit el farcellet d'herbes.
2.Mentrestant, salpebrem la vedella. La passem per farina i la fregim en una altra cassola. A part, fem bullir el brou.
3.Tallem el tomàquet i l'afegim al sofregit. Quan està ben cuit, hi aboquem un got de vi negre. Després hi afegim la carn i ho cobrim tot amb el brou ben calent. I ho deixem que es vagi fent a foc molt baix i ben tapat.
4.Per fer la picada, tallem l'all i el posem al morter. Una mica de sal..., les ametlles i les avellanes, i hi tirem una goteta d'anís.
5.Passem tot el sofregit pel colador xinès, i hi afegim una mica d'aigua. Posem la carn en una cassola neta i hi afegim la pastanaga.
6.Saltem els bolets a la paella. Aboquem el sofregit a la cassola i, després, hi afegim els bolets. Al final hi tirem la picada i els pèsols.
2.Mentrestant, salpebrem la vedella. La passem per farina i la fregim en una altra cassola. A part, fem bullir el brou.
3.Tallem el tomàquet i l'afegim al sofregit. Quan està ben cuit, hi aboquem un got de vi negre. Després hi afegim la carn i ho cobrim tot amb el brou ben calent. I ho deixem que es vagi fent a foc molt baix i ben tapat.
4.Per fer la picada, tallem l'all i el posem al morter. Una mica de sal..., les ametlles i les avellanes, i hi tirem una goteta d'anís.
5.Passem tot el sofregit pel colador xinès, i hi afegim una mica d'aigua. Posem la carn en una cassola neta i hi afegim la pastanaga.
6.Saltem els bolets a la paella. Aboquem el sofregit a la cassola i, després, hi afegim els bolets. Al final hi tirem la picada i els pèsols.