Fricandó de vedella

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Fricandó de vedella
  • (per a 4 persones)
  • 600 g de jarret de vedella en una peça
  • Per al sofregit:
  • 1 ceba grossa de Figueres
  • 2 pastanagues
  • 2 grans d'all
  • 1 farcellet amb romaní, llorer, farigola i pell de taronja
  • Per al guarniment:
  • 2 pastanagues
  • 250 g de camagrocs frescos
  • 3 tomàquets
  • 1 got de vi negre
  • 1 l de brou de vedella
  • farina per fregir
  • 100 g de pèsols
  • Per a la picada:
  • 6 avellanes torrades
  • 6 ametlles torrades
  • 1 gra d'all cru
  • anís sec

PREPARACIÓ

1.Per començar a fer el sofregit hem posat la ceba a la cassola, la pastanaga i dos grans d'all. Després hi hem afegit el farcellet d'herbes.

2.Mentrestant, salpebrem la vedella. La passem per farina i la fregim en una altra cassola. A part, fem bullir el brou.

3.Tallem el tomàquet i l'afegim al sofregit. Quan està ben cuit, hi aboquem un got de vi negre. Després hi afegim la carn i ho cobrim tot amb el brou ben calent. I ho deixem que es vagi fent a foc molt baix i ben tapat.

4.Per fer la picada, tallem l'all i el posem al morter. Una mica de sal..., les ametlles i les avellanes, i hi tirem una goteta d'anís.

5.Passem tot el sofregit pel colador xinès, i hi afegim una mica d'aigua. Posem la carn en una cassola neta i hi afegim la pastanaga.

6.Saltem els bolets a la paella. Aboquem el sofregit a la cassola i, després, hi afegim els bolets. Al final hi tirem la picada i els pèsols.