Fricandó de vedella dels Pirineus

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Montse Ramoneda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal vell d'Anserall, Anserall

INGREDIENTS

  • 1 kg de tapa plana de vedella bruneta
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 tija d'api
  • 4 tomàquets
  • 1 got de vi blanc
  • 1 tassa de brou
  • oli
  • farina
  • farigola, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu els talls de vedella, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant.
Quan estiguin rossos, retireu-los i reserveu-los.

A continuació, a la mateixa paella sofregiu la ceba picada. Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all, el tomàquet i l'api, tot picat, la farigola, la sal i el vi blanc, i deixeu-ho coure 5 minuts. Tot seguit, poseu-hi el brou i deixeu-ho coure 10 minuts més.

Finalment, poseu els talls de vedella en una safata de forn, cobriu-los amb el sofregit i deixeu-ho coure al forn durant una hora a 180 graus.

I ja per acabar, ja podeu servir-ho directament amb la cassola.