Fricandó de vedella amb bolets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Piera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluís de les Moles, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de llata de vedella
  • 200 g de bolets de temporada
  • 1 l de brou de carn
  • 1/2 l de vi negre
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 pastanagues
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 100 g de farina de blat
  • 1 cullerada de pebre en gra
  • 25 g de cansalada ibèrica
  • 100 g de salsa de tomàquet
  • sàlvia i cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu la llata de vedella, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb l'oli ben calent.
Mentrestant, sofregiu l'all picat en un cassó amb oli i grans de pebre. Quan l'all agafi color, afegiu-hi la cansalada i enrossiu-la. Després, afegiu-hi la ceba tallada i la pastanaga tallada en juliana, remeneu-ho i incorporeu-hi la salsa de tomàquet; deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Tot seguit, poseu-hi la llata de vedella i el vi negre, i deixeu-ho reduir. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi el brou de carn calent i deixeu-ho bullir durant 2 hores. A continuació, passeu la salsa per un colador xinès i poseu-la en un cassó amb la carn, incorporeu-hi els bolets i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

I ja per acabar, emplateu el fricandó i guarniu el plat amb una fulla de sàlvia, cibulet picat, un raig d'oli d'oliva i una mica de pebre mòlt.