Fricandó amb moixernons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Lluís Olivé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: L'Oliana, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg de llata de vedella a filets
- 1 ceba
- 6 tomàquets
- llorer
- canyella
- pell de taronja
- pell de llimona
- 50 g de moixernons secs
- 2 alls
- 1 l de brou de carn
- un got d'oli d'oliva
- 1 c/c de pebre vermell
- 1 got de vi blanc
- sal
- pebre negre
- conyac
- 1 c/s de sucre
- Per a la picada:
- 1 all
- un grapat d'ametlles
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els moixernons a hidratar en un bol amb aigua durant un parell d'hores.
A continuació, salpebreu la carn, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb oli. Quan estigui dauradeta, retireu-la i reserveu-la en un plat sobre paper de cuina.
Tot seguit, poseu dos alls pelats, la ceba tallada ben fina i dues fulles de llorer en una cassola amb oli. Quan la ceba agafi color, afegiu-hi una culleradeta de pebre vermell, el tomàquet prèviament ratllat, una mica de sal i un pessic de sucre i deixeu-ho sofregir fins que es confiti. Quan el sofregit estigui confitat, poseu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou de carn i prepareu la picada d'all, ametlles i julivert en un morter.
Després, afegiu a la cassola el brou calent, la carn reservada, la pell de taronja, la pell de llimona i la canyella i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts aproximadament.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els moixernons, prèviament escorreguts, amb una mica de conyac. Quan estiguin dauradets, afegiu-los a la cassola juntament amb la picada, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 30 segons tot junt.
I ja per acabar, emplateu el fricandó amb els moixernons.
A continuació, salpebreu la carn, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb oli. Quan estigui dauradeta, retireu-la i reserveu-la en un plat sobre paper de cuina.
Tot seguit, poseu dos alls pelats, la ceba tallada ben fina i dues fulles de llorer en una cassola amb oli. Quan la ceba agafi color, afegiu-hi una culleradeta de pebre vermell, el tomàquet prèviament ratllat, una mica de sal i un pessic de sucre i deixeu-ho sofregir fins que es confiti. Quan el sofregit estigui confitat, poseu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou de carn i prepareu la picada d'all, ametlles i julivert en un morter.
Després, afegiu a la cassola el brou calent, la carn reservada, la pell de taronja, la pell de llimona i la canyella i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts aproximadament.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els moixernons, prèviament escorreguts, amb una mica de conyac. Quan estiguin dauradets, afegiu-los a la cassola juntament amb la picada, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 30 segons tot junt.
I ja per acabar, emplateu el fricandó amb els moixernons.