Fricandó amb moixernons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Lluís Olivé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: L'Oliana, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de llata de vedella a filets
  • 1 ceba
  • 6 tomàquets
  • llorer
  • canyella
  • pell de taronja
  • pell de llimona
  • 50 g de moixernons secs
  • 2 alls
  • 1 l de brou de carn
  • un got d'oli d'oliva
  • 1 c/c de pebre vermell
  • 1 got de vi blanc
  • sal
  • pebre negre
  • conyac
  • 1 c/s de sucre
  • Per a la picada:
  • 1 all
  • un grapat d'ametlles
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els moixernons a hidratar en un bol amb aigua durant un parell d'hores.

A continuació, salpebreu la carn, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb oli. Quan estigui dauradeta, retireu-la i reserveu-la en un plat sobre paper de cuina.

Tot seguit, poseu dos alls pelats, la ceba tallada ben fina i dues fulles de llorer en una cassola amb oli. Quan la ceba agafi color, afegiu-hi una culleradeta de pebre vermell, el tomàquet prèviament ratllat, una mica de sal i un pessic de sucre i deixeu-ho sofregir fins que es confiti. Quan el sofregit estigui confitat, poseu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol.

Mentrestant, poseu a escalfar el brou de carn i prepareu la picada d'all, ametlles i julivert en un morter.

Després, afegiu a la cassola el brou calent, la carn reservada, la pell de taronja, la pell de llimona i la canyella i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts aproximadament.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els moixernons, prèviament escorreguts, amb una mica de conyac. Quan estiguin dauradets, afegiu-los a la cassola juntament amb la picada, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 30 segons tot junt.

I ja per acabar, emplateu el fricandó amb els moixernons.

Anar al contingut