Fricandó amb ceps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Mendioroz (director de comptes de Barcelona)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 jarret de vedella (10-12 trossos)
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba grossa
  • 1 raig de conyac
  • ceps i moixernons secs
  • farina blanca per arrebossar la carn
  • oli d'oliva verge extra
  • un polsim de sucre
  • sal i pebre
  • Per a l'acompanyament:
  • 400 g arròs de gra rodó
  • espàrrecs verds
  • 12 u. mongeta tendra
  • 3 pastanagues
  • 3 pebrots verds
  • salsa de soja

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els bolets en remull en un cassó al foc.

Menstrestant, salpebreu el jarret, enfarineu-lo, fregiu-lo en una paella amb oli i, quan estigui dauradet, retireu-lo del foc. Seguidament, a la mateixa paella, poseu-hi la ceba ratllada i deixeu-la caramel·litzar durant 20 minuts. Passat aquest temps, abaixeu el foc, afegiu-hi el tomàquet amb una mica de sucre i deixeu-ho sofregir uns 30 minuts, a foc baix. Després, poseu-hi el jarret i el conyac. Quan s'hagi evaporat l'alcohol, afegiu-hi els bolets que teníeu en remull i deixeu-ho coure tot junt durant uns 20-25 minuts.

A continuació, poseu l'arròs en un cassó amb aigua i sal i deixeu-lo coure durant 20 minuts.

Tot seguit, talleu els espàrrecs a trossos, la pastanga, el pebrot i la mongeta tendra en juliana, poseu els espàrrecs i la mongeta al wok i salteu-ho durant 3 minuts. Després, afegiu-hi la pastanaga i el pebrot i salteu-ho tot durant 5 minuts més.

Finalment, incorporeu l'arròs cuit i escorregut al wok, afegiu-hi dues cullerades de salsa de soja, rememeu-ho bé i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, emplateu el jarret i acompanyeu-lo de l'arròs amb verdures.