Freginada de peixos

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marqués
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de peix variat: molls, llucets, palaies, sardinetes, llengüeta, etc.
  • 200 g de farina d'El Puerto de Santa María
  • 1 llimona
  • oli d'oliva abundant
  • oli de gira-sol abundant
  • amanida catalana

PREPARACIÓ

Per començar, enfarineu el peix i poseu-lo en un colador gros.
A continuació, ompliu un cassó amb oli d'oliva i oli de gira-sol, a parts iguals. Quan l'oli estigui calent, poseu-hi el colador a dins per tal de fregir el peix. Després, reserveu el peix fregit en un plat amb paper absorbent i saleu-lo.

I ja per acabar, emplateu el peix i serviu-lo amb mitja llimona i l'amanida.