Fondue de gambes a l'ajillo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ferran Adrià
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Bulli, Roses
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 24 gambes grosses
- 1 l d'oli d'oliva de 0'4º
- 4 grans d'all
- 1 bitxo
PREPARACIÓ
Primer de tot, prepareu la salsa de la fondue.
Poseu els caps de les gambes en una paella amb una mica d'oli i deixeu que enrosseixin una mica. És important que quedin cruetes, per poder treure el màxim de suc del cap. Mentrestant, a la fondue que ja teniu preparada i amb l'oli escalfant-se, poseu-hi els grans d'all i els bitxos (la quantitat va segons el vostre gust), així anirà agafant sabor. Reserveu el cap de les gambes en un plat i d'un en un traieu-los el suc amb els dits, coleu-ho i poseu-hi unes gotes d'oli d'oliva. Finalment peleu les cues. Amb molt de compte porteu la fondue a la taula, juntament amb la salsa, les cues i uns palets per a punxar les gambes.
Poseu els caps de les gambes en una paella amb una mica d'oli i deixeu que enrosseixin una mica. És important que quedin cruetes, per poder treure el màxim de suc del cap. Mentrestant, a la fondue que ja teniu preparada i amb l'oli escalfant-se, poseu-hi els grans d'all i els bitxos (la quantitat va segons el vostre gust), així anirà agafant sabor. Reserveu el cap de les gambes en un plat i d'un en un traieu-los el suc amb els dits, coleu-ho i poseu-hi unes gotes d'oli d'oliva. Finalment peleu les cues. Amb molt de compte porteu la fondue a la taula, juntament amb la salsa, les cues i uns palets per a punxar les gambes.