Foie a la papillota
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El fetge és una víscera rica en vitamines i minerals, també és una bona font de proteïnes, però convé no abusar-ne ja que conté colesterol.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 foie
15 escalunyes
1 pa de pagès
pebre negre
sal grisa
tòfona
vi ranci
conyac
farigola fresca
PREPARACIÓ
Netegem el fetge gras en un bany d'aigua freda amb sal i glaçons, durant 15 minuts. Després en traiem el tel.
Pelem les escalunyes i la tòfona.
Laminem la tòfona.
Eixuguem el foie, separem els lòbuls i en traiem el nervi central i els salpebrem i els posem sobre un paper sulfurat.
Hi afegim les cebes, la tòfona, la farigola i tanquem el paper fent un farcell amb l'ajuda d'un cordill. Emboliquem el farcell amb paper d'alumini especial per a forn i el coem al forn a 220 graus durant uns 20 minuts.
Tallem el pa a llesques i el torrem.
Obrim el farcell passats els 20 minuts i buidem tot l'oli que ens ha deixat el foie en una paella que posarem al foc amb les escalunyes. Reservem el foie i la tòfona.
Traiem la farigola i la llencem.
Saltem les cebes i n'aixequem els sucres amb vi ranci i conyac.
Servim el fetge amb les cebes i la tòfona per sobre i acompanyat del pa.