Foie a la papillota

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El fetge és una víscera rica en vitamines i minerals, també és una bona font de proteïnes, però convé no abusar-ne ja que conté colesterol.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 foie

    15 escalunyes

    1 pa de pagès

    pebre negre

    sal grisa

    tòfona

    vi ranci

    conyac

    farigola fresca

PREPARACIÓ

Netegem el fetge gras en un bany d'aigua freda amb sal i glaçons, durant 15 minuts. Després en traiem el tel.

Pelem les escalunyes i la tòfona.

Laminem la tòfona.

Eixuguem el foie, separem els lòbuls i en traiem el nervi central i els salpebrem i els posem sobre un paper sulfurat.

Hi afegim les cebes, la tòfona, la farigola i tanquem el paper fent un farcell amb l'ajuda d'un cordill. Emboliquem el farcell amb paper d'alumini especial per a forn i el coem al forn a 220 graus durant uns 20 minuts.

Tallem el pa a llesques i el torrem.

Obrim el farcell passats els 20 minuts i buidem tot l'oli que ens ha deixat el foie en una paella que posarem al foc amb les escalunyes. Reservem el foie i la tòfona.

Traiem la farigola i la llencem.

Saltem les cebes i n'aixequem els sucres amb vi ranci i conyac.

Servim el fetge amb les cebes i la tòfona per sobre i acompanyat del pa.

Anar al contingut