Fo-Tiao-Qiang (Sopa del monjo "saltamurs") - Fu Jian, Xina

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Restaurant Drac Paradís, Girona

INGREDIENTS

  • ossos de vedella
  • ossos de porc
  • una gallina sencera
  • un conill sencer
  • ginseng
  • bolets xinesos
  • cogombre de mar
  • aleta de tauró
  • cloïsses
  • sípia
  • escopinyes etc.

PREPARACIÓ

Feu un brou amb els ossos de porc i de vedella, la gallina, el conill i el ginseng. Ha de bullir unes quantes hores. Coleu el brou i afegiu-hi la resta dels ingredients (si convé, tallats a trossets): cogombre de mar, cloïsses, aleta de tauró, sípia, bolets xinesos, etc.
Coeu la sopa al forn (sense el gratinador) dins un cistell de bambú (estil bany maria) durant 1h 30'.

LLegenda:
Diuen que un monjo vegetarià, en sentir l'olor d'aquesta sopa, de carn i de peix, no s'hi va poder resistir i va saltar el mur del monestir per poder-la tastar. Aquell dia va deixar de ser vegetarià i, des d'aleshores, es diu "sopa del monjo vegetarià saltamurs".
Anar al contingut