Flummery (Postres de civada) - Irlanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Siobhán Murray, Sant Feliu de Guíxols
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1/3 tassa d'ametlles torrades, a làmines
- 30 gr de civada torrada
- mel
- Per a la crema:
- 1 tassa de crema de llet del 30% (per muntar)
- 4 cullerades de mel
- 1/4 de tassa whisky irlandès
- 2 culleradetes de suc de llimona
- Per decorar:
- 1-2 tasses de gerds
- sucre
PREPARACIÓ
Poseu la crema de llet en un bol de mida grossa i munteu-la amb la batedora. Afegiu-hi la mel i torneu a batre una mica més la nata perquè la mel s'hi barregi.
Folreu la safata del forn amb paper de coure. Escampeu-hi les ametlles i la civada procurant que quedi tot ben repartit. Ruixeu-les amb un bon raig de mel i poseu la safata al forn (el grill) durant uns quants minuts perquè la barreja es torri.
Esbandiu els gerds i poseu-los en un cassó amb un parell de cullerades d'aigua i el sucre en pols (4-5 cullerades). Deixeu-ho a foc fluix fins que els gerds s'hagin estovat i hagin deixat anar part de l'aigua que porten. Quan veieu que ja són confitats, retireu-los del foc. Traieu la barreja d'ametlles i civada del forn i deixeu-la refredar una mica.
Barregeu un parell de cullerades de suc de llimona amb la nata i després afegiu-hi mig got de whisky irlandès. Remeneu-ho amb cura perquè la nata no es talli. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de muntar les postres.
Serviu aquestes postres en copes de còctel, perquè queda més vistós. Poseu un parell de cullerades de la barreja torrada d'ametlles i civada al fons de cada copa. Després feu una capa de gerds, escorrent-los una mica del suc del cassó. Finalment, cobriu-ho amb una capa gruixuda de la nata muntada. Decoreu cada copa amb una mica més d'ametlles i civada torrades i uns quants gerds per sobre.
Folreu la safata del forn amb paper de coure. Escampeu-hi les ametlles i la civada procurant que quedi tot ben repartit. Ruixeu-les amb un bon raig de mel i poseu la safata al forn (el grill) durant uns quants minuts perquè la barreja es torri.
Esbandiu els gerds i poseu-los en un cassó amb un parell de cullerades d'aigua i el sucre en pols (4-5 cullerades). Deixeu-ho a foc fluix fins que els gerds s'hagin estovat i hagin deixat anar part de l'aigua que porten. Quan veieu que ja són confitats, retireu-los del foc. Traieu la barreja d'ametlles i civada del forn i deixeu-la refredar una mica.
Barregeu un parell de cullerades de suc de llimona amb la nata i després afegiu-hi mig got de whisky irlandès. Remeneu-ho amb cura perquè la nata no es talli. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de muntar les postres.
Serviu aquestes postres en copes de còctel, perquè queda més vistós. Poseu un parell de cullerades de la barreja torrada d'ametlles i civada al fons de cada copa. Després feu una capa de gerds, escorrent-los una mica del suc del cassó. Finalment, cobriu-ho amb una capa gruixuda de la nata muntada. Decoreu cada copa amb una mica més d'ametlles i civada torrades i uns quants gerds per sobre.