Flors de saüc arrebossades

INGREDIENTS

  • 24 flors de saüc acabades de collir
  • 2 ous
  • 150 g de sucre
  • 200 g farina
  • cervesa
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

1. Poseu la farina i el sucre en un bol gran, afegiu-hi els ous, remeneu bé i incorporeu-hi un raig de cervesa, i un polsim de sal, fins a aconseguir una pasta d'arrebossar sense grumolls.



2. Escalfeu oli abundant en una paella fonda.



3. Agafeu cada flor per la cua, passeu-la per la pasta d'arrebossar i submergiu-la en l'oli. Tan bon punt l'arrebossat sigui ros, traieu-les i aneu-los dipositant damunt de paper de cuina.



4. Espolseu-hi sucre pel damunt.





Consells

• Podeu substituir la cervesa per sifò. Serviu-les de postres, o a l'hora del cafè.



• Són una delícia a mitja tarda per acompanyar un te ben aromàtic.



• Es poden preparar en versió salada, com a aperitiu per servir amb un vermut del país.



• Els saücs estan en plena floració al maig i fins ben entrat juny.