Flors de carabassó farcides de brandada de bacallà

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Via Veneto, Barcelona

INGREDIENTS

  • 16 flors de carabassó
  • 1 kg de brandada de bacallà
  • fècula de blat de moro
  • sal i pebre
  • 1/2 l de brou de peix Per a la pasta d'arrebossar:
  • 500 g de farina
  • 350 ml de llet
  • 350 ml d'aigua
  • 60 g de llevat
  • sal i pebre Per a la salsa romesco:
  • 5 tomàquets madurs
  • 1 ceba petita
  • 2 cabeces d'alls
  • 1 pebrot
  • 5 nyores
  • 100 g d'ametlles
  • oli i vinagre

PREPARACIÓ

Comenceu omplint una mànega pastissera amb la brandada de bacallà i farciu les flors de carabassó.
Un cop farcides, tanqueu-les, talleu-los el tronxo i deixeu-les reposar a la nevera. Mentrestant podeu començar a fer la pasta d'arrebossar. Poseu en un bol el llevat fresc i la farina i remeneu-ho una mica. Després tireu-hi la llet, l'aigua, la sal i el pebre i quan ho tingueu ben lligat, deixeu-ho reposar una hora a temperatura ambient. Per a fer el romesco, poseu en un pot el pebrot, la ceba, els alls i el tomàquet escalivats, les nyores, les ametlles torrades, l'oli, el vinagre, la sal i el pebre i passeu-ho per la batedora fins que us quedi una pasta ben homegènia. Llavors passeu-la pel colador fi. Tot seguit, ja podeu arrebossar i fregir les flors de carabassó; reserveu-les damunt d'un paper absorbent. Per a fer la salsa, poseu a bullir el brou de peix, tireu-hi la fècula de blat de moro (maizena) barrejada amb aigua i quan ho tingueu lligat, poseu-hi el romesco. Deixeu-ho bullir 5 minuts i ja podreu emplatar.
Anar al contingut