Fleischlaibchen (Hamburgueses austríaques) - Àustria
- Programa: Karakia
- Cuina: Blanka Trauttmansdorff i Alexandra Palffy, Sant Pere de Ribes
INGREDIENTS
- Per a unes 20 peces:
- 1 kg de carn picada de vedella
- 1 o 2 cebes tendres
- 1 ou
- marduix
- romaní
- sal
- llet
- oli
- pebre
- pa sec
- pa ratllat
PREPARACIÓ
Demaneu a la carnisseria que us passin la carn per la màquina un parell de vegades o tres.
Peleu i trinxeu la ceba tendra. Trossegeu una mica de pa sec i deixeu-lo en remull amb una mica de llet. Renteu i trinxeu les herbes aromàtiques.
Poseu la carn picada en un bol de mida grossa i adobeu-la amb l'ou, la ceba, les herbes aromàtiques i el pa remullat. Salpebreu-ho generosament i amasseu-ho amb les mans, perquè tots els ingredients quedin ben barrejats. Deixeu-ho reposar força estona.
Després, agafeu-ne porcions no gaire grosses i doneu-los forma de boles allargades i aplanades lleugerament, com si fossin hamburgueses, i aneu-les posant sobre un llit de pa ratllat perquè quedin ben arrebossades.
En una paella amb una mica d'oli aneu fregint les peces de carn per tandes fins que estiguin ben torrades.
Peleu i trinxeu la ceba tendra. Trossegeu una mica de pa sec i deixeu-lo en remull amb una mica de llet. Renteu i trinxeu les herbes aromàtiques.
Poseu la carn picada en un bol de mida grossa i adobeu-la amb l'ou, la ceba, les herbes aromàtiques i el pa remullat. Salpebreu-ho generosament i amasseu-ho amb les mans, perquè tots els ingredients quedin ben barrejats. Deixeu-ho reposar força estona.
Després, agafeu-ne porcions no gaire grosses i doneu-los forma de boles allargades i aplanades lleugerament, com si fossin hamburgueses, i aneu-les posant sobre un llit de pa ratllat perquè quedin ben arrebossades.
En una paella amb una mica d'oli aneu fregint les peces de carn per tandes fins que estiguin ben torrades.