Flaó

INGREDIENTS

  • 200 ml de mistela
  • 100 ml d'anís sec
  • 600 ml d'oli d'oliva
  • 1,2 k farina
  • 3 g de canyella
  • les pells ratllades de 2 llimones
  • 400 g de mató de cabra
  • 250 g de sucre
  • 6 ous de confiança
  • menta fresca a dojo

PREPARACIÓ

1. Barregeu l'anís i el vi dolç. Afegiu-hi l'oli. Feu una pasta amb aquesta barreja i la farina.

2. Estireu la pasta i, amb ella, folreu el motlle amb una capa ben fina. Poseu-ho al forn, que haurem escalfat una estona abans, i espereu que la pasta comenci a veure's torradeta. Traieu el motlle del forn.

3. Mentrestant, haureu de barrejar en un bol el mató, el sucre, els ous i la menta, i batre-ho tot al túrmix.

4. Ompliu el motlle amb aquesta barreja i torneu-lo a enfornar. Deixeu que es cogui uns 10 minuts. Traieu-lo i espereu que es refredi per desmotllar-lo.


Notes:

- Aquesta és una versió de bon fer a casa del famós flaó que trobem a Eivissa, Menora i Formentera, a Morella.

- La pasta és la dels pastissets de Tortosa que trobem en algunes contrades de les comarques de Tarragona.

- Acompanyeu el pastís amb un moscatell o una malvasia de Sitges.

- Si no teniu mató de cabra, podeu utilitzar el d'ovella o de vaca, però que sigui de bona qualitat i estigui prou escorregut.