Flaó de gingebre

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rosa Pinyol

INGREDIENTS

  • 1/2 l de llet fresca
  • 3 ous
  • 2 rovells
  • 150 g de sucre morè
  • 10 g de gingebre fresc Per al caramel:
  • 50 g de sucre morè
  • gingebre en pols

PREPARACIÓ

Primer de tot, infusioneu la llet amb el gingebre.
Poseu la llet amb el gingebre tallat a juliana en un cassó. Tapeu-lo i deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Coleu-la. Mentrestant prepareu el caramel. Poseu el sucre morè en una paella al foc i aneu-ho remenant fins que caramelitzi. Prepareu els motlles, posant una mica de gingebre en pols i una mica del sucre caramelitzat. D'altra banda, en un bol bateu els ous i els rovells juntament amb el sucre morè. Quan ho tingueu ben muntat, incorporeu-hi la llet, i quan ho tingueu ben homogeni, poseu-ho als motlles. Un cop plens, poseu-los en una safata amb aigua i enforneu-los durant 20 minuts a 150º. Abans de servir-los han de reposar a la nevera 12 hores.