Flam de taronja pasteuritzat

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 ampolla d'ou pasteuritzat
  • 20 alquequengis
  • 2 kg de taronges
  • 150 g de sucre de canya
  • 100 g de sucre blanc
  • caramel
  • 1/2 l de nata per muntar

PREPARACIÓ

1. Peleu una taronja i infusioneu-ne la pell, sense gens de part blanca, amb la crema de llet a foc lent.
2. Escampeu el caramel pel fons del motlle de vidre.
3. I barregeu el sucre de canya amb l'ou pasteuritzat i mig litre de suc de taronja.
4. Aboqueu-ho al motlle i fiqueu-ho al forn al bany maria uns 40-45 minuts a 180 graus.
5. Deixeu-ho refredar del tot.
6. Poseu la nata muntada a sobre del flam en el mateix motlle i enganxeu-hi els alquequengis.