Flam de mató

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El iogurt té calci com la llet, però no té tanta lactosa, per això pot ser apte per a moltes persones que en són intolerants.

INGREDIENTS

  • 250 g de llet

    70 g de nata

    200 g de mató

    3 ous

    1 rovell

    1 taronja

    10 panses

    60 g de sucre

    mel

    nous  

    figues seques

PREPARACIÓ

Congelem 4 motlles amb una mica de mel. 

Barregem la nata i la llet amb una pela de taronja. Ho fem bullir. 

Apaguem el foc i deixem que la barreja es refredi una mica.

Separem els rovells de les clares i blanquegem els rovells amb el sucre.

Escalfem aigua en un pot per fer-hi un bany maria. 

En un got americà batem la llet amb el mató, i hi afegim després les clares i, finalment, els rovells.

Traiem l'escuma de la barreja i ho emmotllem.

En una safata, hi posem l'aigua, els flams i ho posem al forn durant 50 minuts a 90 graus.

Els deixem refredar i els servim desemmotllat i amb les nous, les panses, les figues i una mica de mel per sobre.