Flam de fetge d'oca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Fortí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Racó d'en Binu, Argentona

INGREDIENTS

  • 200 g de fetge d'oca fresc
  • 1/4 de l de crema de llet
  • 20 grans de pebre verd
  • 1 cullerada de mantega
  • nou moscada
  • sal
  • 20 g de tòfona
  • 2 rovells d'ou
  • 3 ous

PREPARACIÓ

Per començar, trenqueu un ou en un bol.
Tot seguit, trenqueu-ne un altre, incorporeu-ne el rovell al bol i bateu-ho. Afegiu-hi la crema de llet i torneu a batre-ho. Saleu-ho i incorporeu-hi la nou moscada. Remeneu-ho i passeu-ho per un colador. A continuació, talleu les tòfones a làmines fines i poseu-les dins d'un motllo untat amb mantega. Després talleu el fetge d'oca a quadrets i incorporeu-los dins del motllo. Afegiu-hi dos grans de pebre verd i ompliu-ho amb el preparat d'ou que heu fet abans. Seguidament, poseu el motllo al bany maria al forn durant 30 minuts a 150 graus. Quan retireu el flam del forn, deixeu-lo refredar. Després poseu-lo a la nevera durant dues hores. Per desemmotallar-lo, feu servir un ganivet mullat amb aigua calenta. Traieu el flam del motllo mirant que vagi a parar a un plat, que haureu tingut a la nevera. Finalment, decoreu el plat amb gelatina trinxada. Talleu un cogombre en forma de ventall i poseu-lo en un extrem del plat. Poseu-hi també un trosset de gelatina i un floró.