Flam de cafè

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 200 g de sucre
  • 100 g de sucre per al caramel
  • 750 cc de crema de llet 18% mg
  • 6 ous i dos rovells
  • 250 cc de cafè exprés (si és de bar, millor)

PREPARACIÓ

1. Preparem el caramel amb 100g de sucre. El caramel també es pot comprar fet.
2. En una cafetera gota a gota fem la infusió de cafè (1 cullerada per cada tassa)
3. Barregem el cafè amb la crema de llet i ho posem a bullir amb la canyella i la pell de llimona.
4. Batem els ous i els rovells amb els 200g de sucre.
5. Aboquem el caramel en les flameres i les fem refredar.
6. Quan la barreja de crema de llet i cafè ha bullit i s'ha refredat una mica, l'anem abocant als rovells amb sucre.
7. Omplim amb el líquid resultant les flameres i les posem en una safata per anar al forn.
8. Els flams han d'estar al bany maria uns 45' a 140º.