Flam d'albercoc amb coco

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Flam d'albercoc amb coco
  • Per al caramel
  • 150 g de sucre moreno
  • 60 ml d'aigua
  • Per al flam
  • 150 g de sucre blanc granulat
  • 1/2 l de llet de coco
  • 450 g d'albercocs
  • vainilla
  • 4 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 80 g de farina de blat de moro
  • 300 ml d'aigua
  • Per al guarniment
  • 6 albercocs
  • 100 g de polpa de coco ratllada
  • suc de llimona

PREPARACIÓ

1. Comencem fent el caramel: escalfem una paella i hi tirem el sucre i mig got d'aigua. Ho deixem coure tot fins a obtenir-ne una textura de xarop.

2. Tallem els albercocs a quarts, sense pelar, i els coem dins d'un wok amb sucre. Si veieu que el sucre es crema massa de pressa, hi podeu afegir una mica d'aigua.

3. Quan el sucre del wok s'ha convertit en un xarop, ja hi podem abocar la llet de coco.

4. Traiem els grans de vainilla de la beina amb la punta d'un ganivet i els hi afegim al wok,i hi afegim també la beina. Deixem que es cogui tot fins que bulli.

5. Col·loquem el caramel que hem fet al principi en la base de les flameres.

6. Quan els ingredients del wok comencin a bullir i l'albercoc sigui tou, en traiem la beina de vainilla i ho passem tot per la batedora.

7. En un bol, batem els ous amb una mica de blat de moro i hi afegim després el líquid que ens ha quedat després de passar el contingut del wok per la batedora. Ho batem tot a mà.

8. Aboquem la preparació a les flameres i les col·loquem en un recipient gran amb aigua i cap al forn, a 140ºC. El nivell de l'aigua del recipient gros ha de ser, com a mínim, la meitat de l'alçada de les flameres.

9. Deixem els flams al forn uns 40-45 minuts i ens assegurem que els traiem quan estiguin daurats pel damunt. Els deixem reposar a temperatura ambient i ja els tenim fets!