Flam amb nata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Lorés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar

INGREDIENTS

  • Per a la nata:
  • 600 ml de llet
  • 400 ml de nata líquida
  • 50 g de sucre
  • Per al caramel:
  • sucre i aigua
  • Per al flam:
  • 150 g de sucre, una bola de glucosa
  • 1 l de llet
  • 8 ous + 4 rovells
  • canyella
  • pell de llimona
  • 1 beina de vainilla

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó la llet, la pell de llimona, la canyella i la beina de vainilla i deixeu-ho infusionar a foc suau durant una estona. Després, coleu-la i reserveu-la en un bol.

Per fer la nata, poseu en un altre bol la llet, la nata líquida i el sucre i remeneu-ho bé amb un batedor. Seguidament, poseu la barreja en un sifó i reserveu-la a la nevera.

Fer fer el caramel, poseu el sucre en un cassó i deixeu-lo desfer a foc suau. Quan estigui desfet, afegiu-hi una mica d'aigua, remeneu-ho bé i retireu-lo del foc.

Per fer el flam, en el bol de la llet infusionada, afegiu-hi els ous, ja batuts, i el sucre. Barregeu-ho tot bé, poseu-ho dins d'uns motlles en una safata de forn, juntament amb un bol amb aigua, i deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts a 180 graus.

Tot seguit, traieu el flam dels motlles, poseu-lo en un bol, tritureu-lo amb el túrmix i deixeu-lo refredar al congelador.

I ja per acabar, poseu el flam en una copa, afegiu-hi el caramel a sobre i cobriu-ho amb la nata del sifó.
Anar al contingut