Flacanti (Bunyols plans de carnestoltes) - Eslovènia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Simona Skrabec, Barcelona

INGREDIENTS

  • Primer pas:
  • 500 g de farina
  • 30 g de llevat de forne
  • 1 cullerada de sucre
  • 5 cullerades de llet tèbia
  • Segon pas:
  • 100 g de mantega
  • 50 g de sucre
  • 6 rovells d'ou
  • 1 dl de llet
  • 1 cullerada de rom
  • un grapat de sal
  • ratlladura d'una llimona
  • oli de gira-sol
  • sucre llustre

PREPARACIÓ

Com podeu comprovar, és la mateixa recepta que els krofi, però en aquest cas la massa no es farceix. Aboqueu la farina en un bol de mida grossa. Feu-hi un forat al mig i afegiu-hi el llevat esmicolat, el sucre i la llet tèbia. Deixeu reposar el bol en un lloc calent uns 10 minuts (per exemple, sobre la reixeta de dins el forn, amb un got d'aigua a la part de sota) perquè el llevat fermenti per primera vegada. En una cassola a foc lent, barregeu-hi tots els ingredients del segon pas fins que la mantega s'hagi fos, però procurant que el líquid no s'escalfi gaire. Ha de quedar tebi. Aboqueu-lo al bol de la farina i treballeu la massa amb força, de primer amb una cullera de fusta i després acabeu-la de pastar a mà damunt del marbre o el taulell prèviament enfarinat. Deixeu reposar la massa tapada amb un drap i en un lloc calent fins que dobli el seu volum. Un cop la massa hagi agafat el volum necessari, aplanaeu-la amb un corró sobre el taulell enfarinat. Talleu-ne porcions rectangulars i feu un parell de talls al mig de cada porció. Fregiu els flacanti en una paella amb oli de gira-sol. Quan siguin daurats d'un costat, gireu-los i daureu-los de l'altre. Serviu-los tebis, amb una mica de sucre llustre per sobre.