Fish and chips

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El bacallà, com a peix blanc què és, és ric en proteïnes d'alt valor biològic i pobre en greixos.

INGREDIENTS

  • Per fer la massa:

    250 g de farina fluixa

    una cullerada de llevat fresc

    pebre negre en gra

    1 cervesa negra 

    una cullerada de mel

    sal

     

    Per arrebossar el peix:

    1 bacallà fresc

    4 patates grosses

    2 llimones

    1 ou

    farina 

    sal

    pebre

    un manat de menta

    vinagre de xerès

    sal de Maldon

    oli d'oliva verge extra

    julivert

PREPARACIÓ

Per fer la massa d'arrebossar: dins un bol (amb l'ajuda d'unes varetes) hi aboquem: 250 g de farina fluixa, una cullerada de llevat fresc, un polsim de sal, 4 voltes de pebre negre en gra i la cervesa negra. Ho remenem fins que quedi homogeni i ho deixem reposar.

Traiem la pell del bacallà, el filetegem i el tallem en quatre parts.

Reservem les espines, el cap i les pells per a altres elaboracions.

Fem un suc de llimona i el posem dins un bol amb aigua freda. Pelem les patates, les tallem i les submergim en el bol.

Posem una olla al foc amb un polsim de sal.

Fem la maionesa amb oli, sal, dos ous, unes fulles de menta i unes gotes de vinagre de xerès.

Dins una cassola, hi tirem un litre d'oli i ho escalfem.

Traiem les patates de l'aigua i les eixuguem bé. Un cop eixutes, les bullim 5 minuts a l'olla (amb sal) que tenim al foc.

Salem i enfarinem el bacallà en porcions. En traiem l'excés de farina i el suquem dins la massa d'arrebossar. Ho posem a la cassola on tenim l'oli calent.

Quan tinguem tot el peix fregit, traiem les patates i les eixuguem bé amb paper de cuina, i després les fregim.

Posem un paper en un plat, hi posem el peix a sobre, amb la maionesa de menta, sal de Maldon i unes gotes de llimona. Ho servim.