"Fingers" de pollastre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli d'oliva és l'oli més adequat per fregir ja que aguanta altes temperatures sense oxidar-se ni fer-se malbé. A més, ben net i si no s'ha reescalfat, es pot reutilitzar.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    600 g de pit de pollastre

    200 g de maionesa

    10 g de pebre vermell fumat dolç

    80 g de suc de llimona

    50 g de sucre panela

    30 tàperes

    20 fulles de julivert

    10 g de sal

    2 cogombrets en vinagre

    2 branques d'estragó

    1 ceba tendra

    una cullerada de cafè de mostassa de Dijon

    farigola llimonera

    2 tap de colatura

    5 voltes pebre negre

    polsim de sal

    oli de confitar

     

    Per arrebossar

     

    2 ous               

    250 g de pa sec      

    farina

     oli OVE

PREPARACIÓ

 

  1. Tallem 600 g de pit de pollastre a tires d'un dit de gruix, més o menys.
  2. Posem les tires de pollastre en un bol i hi afegim 80 g de suc de llimona, 10 g de sal, 50 g de sucre panela, 10 g de pebre vermell fumat dolç i 1 raig d'oli OVE. Ho barregem i ho deixem a la nevera durant 2 hores.
  3. Tallem a microbrunesa i anem afegint en un bol 2 cogombrets en vinagre, 30  tàperes,  1/2 ceba tendra gran, 20 fulles de julivert i les fulles de 2 branques d'estragó.
  4. Afegim al bol  200 g de maionesa de pot, 1 cullerada de cafè de mostassa de Dijon, 2 taps de colatura, 5 voltes de pebre negre i un polsim de sal. Ho remenem amb les varetes.
  5. Guardem aquesta barreja a la nevera durant dues hores.
  6. Posem oli de confitar en una cassola i l'escalfem.
  7. Triturem  250 g de pa sec amb la picadora.
  8. Preparem una safata d'arrebossar amb farina, una altra amb 2 ous batuts, una tercera amb el pa ratllat i una quarta amb paper absorbent.
  9. Traiem de la nevera el tàper de "fingers" marinats i els passem per farina, ou batut i pa ratllat. Els fregim a la cassola i els posem a la safata de paper per absorbir l'oli sobrant.
  10. Servim en una safata amb la salsa i unes fulles de farigola llimonera.
Anar al contingut