"Financier" de mel amb aranyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Blanco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Brunés. Postres selectes, Lliçà de Vall (Barcelona)
INGREDIENTS
- 75 g d'ametlla en pols
- 150 g de sucre
- 25 g de mel
- 50 g de farina
- 4 clares d'ou
- 125 g de mantega
- 50 g d'aranyons
- Per a la salsa de taronja:
- 400 ml de suc de taronja
- 80 g de sucre
- 20 g de midó
- anís estrellat, clau d'olor, canyella
PREPARACIÓ
Escalfeu la mantega en un cassó fins que quedi líquida i de color marró.
Després, deixeu-ho reposar durant 5 minuts.
A continuació, barregeu en un bol la pols d'ametlla, el sucre, la mel, les clares d'ou, la farina i la mantega que heu fet abans. Ompliu amb aquesta massa una màniga pastissera i farciu dos motlles cilíndrics llargs folrats amb paper de forn fins a la meitat de la seva capacitat. Després, poseu-hi uns aranyons i ompliu-los amb la massa sense arribar a dalt de tot del motllo. Poseu-hi a sobre uns aranyons, sucre i canyella. Deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 200 graus.
Mentrestant, poseu en un cassó el suc de taronja, el sucre, la canyella, el clau d'olor i l'anís estrellat. Deixeu-ho reduir fins a la meitat del seu volum. Després, afegiu-hi el midó i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, poseu la salsa de taronja al fons del plat i poseu-hi els "financiers" tallats per la meitat a sobre. Podeu guarnir el plat amb un fil de xocolata i un cruixent de taronja.
Després, deixeu-ho reposar durant 5 minuts.
A continuació, barregeu en un bol la pols d'ametlla, el sucre, la mel, les clares d'ou, la farina i la mantega que heu fet abans. Ompliu amb aquesta massa una màniga pastissera i farciu dos motlles cilíndrics llargs folrats amb paper de forn fins a la meitat de la seva capacitat. Després, poseu-hi uns aranyons i ompliu-los amb la massa sense arribar a dalt de tot del motllo. Poseu-hi a sobre uns aranyons, sucre i canyella. Deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 200 graus.
Mentrestant, poseu en un cassó el suc de taronja, el sucre, la canyella, el clau d'olor i l'anís estrellat. Deixeu-ho reduir fins a la meitat del seu volum. Després, afegiu-hi el midó i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, poseu la salsa de taronja al fons del plat i poseu-hi els "financiers" tallats per la meitat a sobre. Podeu guarnir el plat amb un fil de xocolata i un cruixent de taronja.