Filets de rèmols amb galeres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Font
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Sa Punta, 17256 Platja de Pals
- Informació nutricional -Obre
les galeres, al igual que altres crustacis, es ric en nutrients essencials com vitamines A i D o àcids grassos poliinsaturatsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 rèmol d'1 kg
- 16 galeres
- 1/2 got de vi blanc sec
- 100 g d'oli d'oliva
- mantega
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 cabeça d'alls
- 2 fulles de llorer
- 1 cullerada de farina
- 1 l d'aigua
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu el rèmol, peleu-lo, filetegeu-lo i reserveu la pell de cada filet.
Tot seguit, salpebreu els filets, enrotlleu-los, fixeu-los amb un escuradent i deixeu-los coure al forn amb el vi blanc i la mantega, en una safata tapada amb paper de plata, a 150 graus durant 10-12 minuts perquè quedin al dente'.
Mentrestant, separeu les cues del caps de les galeres, salteu els caps en una paella i peleu les cues.
A continuació, en un cassó amb oli poseu-hi les verdures tallades a daus i rodelles, el llorer i els caps de les galeres i deixeu que agafin color. Seguidament, afegiu-hi la farina, remeneu-ho, poseu-hi la salsa de tomàquet i l'aigua i deixeu-ho coure 30 minuts. Després, passeu-ho per un colador xinès per aconseguir una textura espessida de salsa i rectifiqueu-ho de sal.
Finalment, passeu la pell del rèmol per la paella amb una goteta d'oli, fins que quedi cruixent. Perquè quedi plana, comprimiu-la amb una espàtula.
I ja per acabar, poseu en un plat soper dues o tres cullerades de salsa al fons, poseu-hi a sobre un filet de rèmol i les galeres i decoreu-ho amb la pell del rèmol cruixent.
Tot seguit, salpebreu els filets, enrotlleu-los, fixeu-los amb un escuradent i deixeu-los coure al forn amb el vi blanc i la mantega, en una safata tapada amb paper de plata, a 150 graus durant 10-12 minuts perquè quedin al dente'.
Mentrestant, separeu les cues del caps de les galeres, salteu els caps en una paella i peleu les cues.
A continuació, en un cassó amb oli poseu-hi les verdures tallades a daus i rodelles, el llorer i els caps de les galeres i deixeu que agafin color. Seguidament, afegiu-hi la farina, remeneu-ho, poseu-hi la salsa de tomàquet i l'aigua i deixeu-ho coure 30 minuts. Després, passeu-ho per un colador xinès per aconseguir una textura espessida de salsa i rectifiqueu-ho de sal.
Finalment, passeu la pell del rèmol per la paella amb una goteta d'oli, fins que quedi cruixent. Perquè quedi plana, comprimiu-la amb una espàtula.
I ja per acabar, poseu en un plat soper dues o tres cullerades de salsa al fons, poseu-hi a sobre un filet de rèmol i les galeres i decoreu-ho amb la pell del rèmol cruixent.