Filets de rèmols amb galeres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Font
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Sa Punta, 17256 Platja de Pals
  • Informació nutricional
    -Obre

    les galeres, al igual que altres crustacis, es ric en nutrients essencials com vitamines A i D o àcids grassos poliinsaturatsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 rèmol d'1 kg
  • 16 galeres
  • 1/2 got de vi blanc sec
  • 100 g d'oli d'oliva
  • mantega
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • 1 cullerada de farina
  • 1 l d'aigua
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu el rèmol, peleu-lo, filetegeu-lo i reserveu la pell de cada filet.

Tot seguit, salpebreu els filets, enrotlleu-los, fixeu-los amb un escuradent i deixeu-los coure al forn amb el vi blanc i la mantega, en una safata tapada amb paper de plata, a 150 graus durant 10-12 minuts perquè quedin ‘al dente'.

Mentrestant, separeu les cues del caps de les galeres, salteu els caps en una paella i peleu les cues.

A continuació, en un cassó amb oli poseu-hi les verdures tallades a daus i rodelles, el llorer i els caps de les galeres i deixeu que agafin color. Seguidament, afegiu-hi la farina, remeneu-ho, poseu-hi la salsa de tomàquet i l'aigua i deixeu-ho coure 30 minuts. Després, passeu-ho per un colador xinès per aconseguir una textura espessida de salsa i rectifiqueu-ho de sal.

Finalment, passeu la pell del rèmol per la paella amb una goteta d'oli, fins que quedi cruixent. Perquè quedi plana, comprimiu-la amb una espàtula.

I ja per acabar, poseu en un plat soper dues o tres cullerades de salsa al fons, poseu-hi a sobre un filet de rèmol i les galeres i decoreu-ho amb la pell del rèmol cruixent.

Anar al contingut