Filets de pollastre amb poma i salsa de canyella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Conxeta Rocher
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Etrúria, La Garriga
- Informació nutricional -Obre
La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives, i pel seu contingut en fenols te cert poder antioxidantAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 pits de pollastre desossats
- 1 poma golden
- 100 g de pinyons
- 2 cebes grosses
- 1 cabeça d'alls
- 1/4 de l de brou de pollastre
- 1 raig de conyac
- farina
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- 1 canó de canyella
- canyella en pols
- 2 fulles de llorer
- 15 g de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, obriu els pits com si fos per fer-los a la planxa, talleu-los a filets de dos dits d'ample, salpebreu-los, enfarineu-los una mica i sofregiu-los en una cassola amb oli. Quan agafin una mica de color, retireu-los de la cassola i reserveu-los.
A continuació, peleu i talleu la ceba en juliana, traieu les primeres pells de la cabeça d'alls i sofregiu-ho a la mateixa cassola que el pollastre. Quan estigui tot ben enrossit, poseu-hi els filets de pollastre, ruixeu-ho tot amb el conyac i apugeu el foc uns quants segons perquè s'evapori. Seguidament, afegiu-hi el brou, el canó de canyella, un xic de canyella en pols, el llorer i una mica més de sal i deixeu-ho coure uns 15 minuts, remenant-ho de tant en tant. Després, retireu la cassola del foc, traieu-ne el pollastre (reserveu-lo en un plat), traieu les herbes i la cabeça d'alls, passeu la salsa per la batedora, torneu-la a posa a la cassola al foc, rectifiqueu-la de sal i pebre i lligueu-la amb la mantega.
Tot seguit, peleu i talleu la poma a dauets, torneu a posar els filets de pollastre a la paella, afegiu-hi la poma i també els pinyons i coeu-ho tot junt durant cinc minuts més.
I ja per acabar, ja ho podeu posar als tàpers.
A continuació, peleu i talleu la ceba en juliana, traieu les primeres pells de la cabeça d'alls i sofregiu-ho a la mateixa cassola que el pollastre. Quan estigui tot ben enrossit, poseu-hi els filets de pollastre, ruixeu-ho tot amb el conyac i apugeu el foc uns quants segons perquè s'evapori. Seguidament, afegiu-hi el brou, el canó de canyella, un xic de canyella en pols, el llorer i una mica més de sal i deixeu-ho coure uns 15 minuts, remenant-ho de tant en tant. Després, retireu la cassola del foc, traieu-ne el pollastre (reserveu-lo en un plat), traieu les herbes i la cabeça d'alls, passeu la salsa per la batedora, torneu-la a posa a la cassola al foc, rectifiqueu-la de sal i pebre i lligueu-la amb la mantega.
Tot seguit, peleu i talleu la poma a dauets, torneu a posar els filets de pollastre a la paella, afegiu-hi la poma i també els pinyons i coeu-ho tot junt durant cinc minuts més.
I ja per acabar, ja ho podeu posar als tàpers.