Filets de llenguado amb xarel·lo

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Massana
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 4 llenguados de 300-400 g
  • 16 espàrrecs verds
  • 8 espàrrecs blancs
  • farina
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 ampolla de xarel·lo
  • oli d'oliva
  • sal, pebre

PREPARACIÓ

Per fer el fumet de xarel·lo, poseu en una olla amb aigua bullint el porro i la ceba tallats a trossos i les espines dels llenguados i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.
Seguidament, afegiu-hi el xarel·lo i deixeu-ho coure uns 10 minuts més. Després, coleu-lo i reserveu-lo.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint, sal i pebre, bulliu els espàrrecs blancs durant 7 minuts. Mentrestant, en un altre cassó amb aigua bullint, sal i pebre, bulliu els espàrrecs verds durant 4 minuts.

Per fer la salsa de xarel·lo, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi la farina i desfeu-la amb unes varetes. Quan estigui ben fina, afegiu-hi el fumet de xarel·lo i remeneu-ho fins que quedi una salsa ben espessa.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, salteu els filets de llenguado fins que quedin ben dauradets.

Finalment, a la mateixa paella del llenguado salteu els espàrrecs verds durant un parell de minuts.

I ja per acabar, poseu els espàrrecs blancs en un costat del plat, els filets de llenguado al mig, els espàrrecs verds a l'altre costat i salseu-ho tot amb el fumet de xarel·lo.
Anar al contingut