Filet d'emperador amb arrels d'hivern

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Filet o steak d'emperador amb arrels d'hivern
  • (per a 4 persones)
  • 400 g de llom d'emperador
  • 1/2 l de fumet de peix
  • 80 g de castanyes
  • 100 cl de llet de coco
  • 1 culleradeta de mostassa en pols
  • Per a la guarnició:
  • 1 moniato
  • 1 colinap
  • patata del bufet
  • germinacions de borratja
  • un grapat de camagrocs
  • penques de borratja

PREPARACIÓ

1.Tallem les castanyes en làmines ben fines.

2.En una paella calenta hi posem una mica d'oli d'oliva, i hi fem daurar les castanyes.

3.Posem en un cassó ben calent el fumet de peix i el fem bullir. A continuació tirem el fumet a la paella on tenim les castanyes.

4.Quan les castanyes estiguin gairebé cuites, hi afegim llet de coco i la mostassa en pols. Ho deixem fer entre dos i tres minuts.

5.Per al guarniment, tallem totes les verdures en dauets i les posem en una cassola escalfada amb oli. Hi afegim una mica d'aigua i tapem la cassola, perquè es vagin coent amb el vapor. Al final, hi afegim les penques i els camagrocs.

6.Ara fem el peix: en una paella que ja hem escalfat, hi posem un rajolinet d'oli i hi fem daurar l'emperador per les dues bandes, tot deixant-lo una mica cru per dins. A continuació, el deixem reposar perquè deixi anar l'aigua.

7.Ja podem emplatar: col·loquem les verdures al centre del plat, el tall d'emperador al damunt i hi posem a sobre una mica de la sopa de castanyes que hem preparat. Acabem el plat decorant-lo amb unes fulles de borratja.