Filet de verat amb ceps confitats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lurdes Folguera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'oca pintada, Navata (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • 4 verats
  • 8 grans de raïm
  • 400 g de ceps
  • 20 cl d'aigua
  • 20 cl d'oli de cacauet
  • 20 cl de vinagre blanc
  • sal, pebre, nou moscada i coriandre
  • farigola
  • Per a la crema de tirabecs:
  • 300 g de tirabecs
  • 1 tasseta d'oli
  • 1 l de brou vegetal (porro, clau d'olor, ceba, llorer, sal i pebre, i una nou de mantega)

PREPARACIÓ

Escaldeu els tirabecs durant uns segons en un cassó amb aigua bullent.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua freda i gel. A continuació, poseu els tirabecs en un bol, afegiu-hi el brou vegetal i una mica d'oli i tritureu-ho. Passeu la crema de tirabecs per un colador xinès.

Mentrestant, confiteu els bolets en un cassó amb oli de cacauet, vinagre blanc, nou moscada, pebre, coriandre i farigola.

Tot seguit, netegeu els verats, salpebreu-los i deixeu-los coure al forn durant 3 minuts.

I ja per acabar, emplateu la crema de tirabecs, poseu-hi els verats a sobre i els bolets confitats al voltant. Podeu guarnir el plat amb uns grans de raïm.
Anar al contingut