Filet de verat amb ceps confitats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lurdes Folguera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'oca pintada, Navata (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 4 verats
- 8 grans de raïm
- 400 g de ceps
- 20 cl d'aigua
- 20 cl d'oli de cacauet
- 20 cl de vinagre blanc
- sal, pebre, nou moscada i coriandre
- farigola
- Per a la crema de tirabecs:
- 300 g de tirabecs
- 1 tasseta d'oli
- 1 l de brou vegetal (porro, clau d'olor, ceba, llorer, sal i pebre, i una nou de mantega)
PREPARACIÓ
Escaldeu els tirabecs durant uns segons en un cassó amb aigua bullent.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua freda i gel. A continuació, poseu els tirabecs en un bol, afegiu-hi el brou vegetal i una mica d'oli i tritureu-ho. Passeu la crema de tirabecs per un colador xinès.
Mentrestant, confiteu els bolets en un cassó amb oli de cacauet, vinagre blanc, nou moscada, pebre, coriandre i farigola.
Tot seguit, netegeu els verats, salpebreu-los i deixeu-los coure al forn durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu la crema de tirabecs, poseu-hi els verats a sobre i els bolets confitats al voltant. Podeu guarnir el plat amb uns grans de raïm.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua freda i gel. A continuació, poseu els tirabecs en un bol, afegiu-hi el brou vegetal i una mica d'oli i tritureu-ho. Passeu la crema de tirabecs per un colador xinès.
Mentrestant, confiteu els bolets en un cassó amb oli de cacauet, vinagre blanc, nou moscada, pebre, coriandre i farigola.
Tot seguit, netegeu els verats, salpebreu-los i deixeu-los coure al forn durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu la crema de tirabecs, poseu-hi els verats a sobre i els bolets confitats al voltant. Podeu guarnir el plat amb uns grans de raïm.