Filet de vedella dels Pirineus Catalans amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) amb mistela blanca i avellanes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rosana Huguet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 4 filets de vedella dels Pirineus (IGP)
  • 1/2 l de mistela blanca del Masroig
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 20 g de panses sense pinyols
  • 1 l de brou de carn
  • 50 g de mantega
  • 1 gotet de vi de Porto
  • avellanes torrades
  • sal i pebre negre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu-hi la ceba tallada a dauets, la pastanaga tallada a dauets i les panses a foc suau fins que quedin ben daurades.
Després, afegiu-hi el Porto i deixeu-lo reduir. Seguidament, poseu-hi la mistela i deixeu-la reduir. A continuació, poseu-hi el brou de carn i les avellanes i deixeu-ho coure tot junt durant una estona.

Mentrestant, en una paella amb oli ben calent, fregiu el filet de vedella salpebrat, fins que quedi dauradet.

Tot seguit, poseu el filet a la paella del sofregit, afegiu-hi una mica de mantega i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.

I ja per acabar, emplateu el filet i salseu-lo amb el sofregit.