Filet de vedella amb puré de patates i salsa agredolça

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Flinch
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Manel

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 filets de vedella d'uns 250 g
  • un raig d'oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • Per a la salsa:
  • fons de carn
  • sucre de canya
  • vi ranci
  • mel
  • vinagre balsàmic
  • 100 g de nous
  • Per al puré de patates:
  • 1/2 quilo de patates
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • 1 nou de mantega
  • 1 got de llet
  • 1 rovell d'ou
  • nou moscada

PREPARACIÓ

Per fer el puré, peleu les patates, trenqueu-les i poseu-les a coure en un cassó amb aigua freda, un raig d'oli i sal durant 30 minuts.

Mentrestant, poseu la llet en un altre cassó al foc fins que bulli.

Quan les patates ja estiguin cuites, passeu-les pel passapuré, poseu el puré en un cassó al foc, afegiu-hi la nou moscada, la mantega i la llet bullent i remeneu-ho bé perquè s'integri tot. Després, fora del foc, afegiu-hi el rovell d'ou, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho en calent.

A continuació, salpebreu els filets i fregiu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan ja estiguin cuits, retireu-los i reserveu-los.

Per fer la salsa agredolça, a la mateixa paella de fregir els filets, traieu l'excés de greix, afegiu-hi una cullerada de sucre de canya i deixeu-ho coure. Quan comenci a caramel•litzar, poseu-hi el vi ranci, la mel, el vinagre, el fons de carn i les nous i deixeu-ho reduir fins a obtenir una salsa ben lligada.

I ja per acabar, emplateu el filet tallat a làmines, salseu-lo amb la salsa agredolça, poseu-hi unes “quenelles” de puré al costat i ja ho podeu servir.