Filet de vedella amb melmelada

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Filet de vedella amb melmelada
  • (per compartir)
  • 2 talls de filet de vedella
  • melmelada de tomàquet
  • fulles de canonge
  • nous
  • Melmelada de tomàquet
  • 2 kg de tomàquets de pera
  • 1,5 kg de sucre blanc
  • Per a la conservació de la melmelada
  • conyac
  • pots de vidre esterilitzats
  • discos de paper parafinat

PREPARACIÓ

Filet de vedella amb melmelada
1. Escalfem una paella amb un raig d'oli i fem els talls de carn a la planxa. Quan la carn es comenci a daurar, afegim dues cullerades de melmelada a la cassola i ho barregem tot plegat. Ho deixem coure fins que la carn sigui al punt.
2. Escalfem una paella amb un raig d'oli i saltem les nous. Retirem la paella del foc i, quan encara sigui calenta, hi saltem també les fulles de canonge. Hi afegim un punt de sal.
3. Emplatem l'amanida al mig del plat i hi posem al costat el tall de vedella.

Melmelada de tomàquet
- Marquem la pell de cada tomàquet amb un tall en forma de creu, no gaire profund, així serà més fàcils pelar-los després.
- Fem bullir aigua en una cassola i hi tirem els tomàquets. Els deixem coure durant 10 segons.
- Traiem els tomàquets de la cassola i els posem en un bol amb aigua i glaçons.
- Després d'uns segons en aigua freda, els pelem. Reservem les peles en un recipient.
- Per treure les llavors de cada tomàquet, els fem un tall profund amb un ganivet, els agafem d'un en un amb tota la mà i tanquem el puny, esprement-los, fins que en surtin les llavors.
- Llencem les llavors dels tomàquets i els posem en un bol on puguem fer servir la batedora elèctrica.
- Fem servir ara la batedora elèctrica per aixafar els tomàquets, però sense fer-ne puré.
- Triem una cassola ampla de ferro i la posem al foc. Quan sigui calenta, hi aboquem els tomàquets triturats.
- Afegim a la cassola el sucre blanc i ho remenem bé. Deixem coure el tomàquet amb el sucre al voltant de 45 minuts, fins que es faci la compota. No us oblideu de remenar constantment perquè no s'enganxi.
- Posem la melmelada dins els pots de vidre, mullem els discos de paper parafinat de conyac i col·loquem un disc a sobre de la melmelada de cada pot, en contacte directe amb el tomàquet, i tapem els pots.
- Posem els pots de vidre al bany maria, al voltant de 20 minuts. L'aigua ha d'arribar a la meitat de l'alçada del pot i no ha de bullir. Els recipients s'han de treure de la cassola quan l'aigua ja sigui freda per evitar que es trenquin els pots.
Anar al contingut