Filet de vedella amb fruites d'estació
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Arola
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Sergi Arola Gastro, Madrid
INGREDIENTS
- 4 filets de 150 g
- 1 l de fons fosc
- Per a la guarnició:
- 4 peres de Sant Joan
- 4 nespres
- 8 cireres de la vall del Jerte
- manat d'espàrrecs verds
- 2 nous de mantega
- oli d'eucaliptus
- Per guarnir:
- brots frescos de sakura-mix
- sal i pebre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, talleu els filets en forma rectangular, salpebreu-los, emboliqueu-los amb paper film donant-los forma de cilindre i deixeu-los macerar a la nevera durant 24 hores.
A continuació, desemboliqueu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi les peres pelades i senceres, els nespres pelats i tallats a quarts, les cireres i la mantega i deixeu-ho coure tot junt durant una estona. Quan estigui tot ben dauradet, retireu el filet, talleu-lo a rodanxes i torneu a posar-lo a la paella juntament amb el fons i l'oli d'eucaliptus i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.
Finalment, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els espàrrecs durant 10 segons i després deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel.
I ja per acabar, emplateu el filet amb les fruites, salseu-ho tot amb el suc de la cocció i guarniu el plat amb els brots de sakura-mix i els espàrrecs verds.
A continuació, desemboliqueu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi les peres pelades i senceres, els nespres pelats i tallats a quarts, les cireres i la mantega i deixeu-ho coure tot junt durant una estona. Quan estigui tot ben dauradet, retireu el filet, talleu-lo a rodanxes i torneu a posar-lo a la paella juntament amb el fons i l'oli d'eucaliptus i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.
Finalment, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els espàrrecs durant 10 segons i després deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel.
I ja per acabar, emplateu el filet amb les fruites, salseu-ho tot amb el suc de la cocció i guarniu el plat amb els brots de sakura-mix i els espàrrecs verds.