Filet de vedella amb fruites d'estació

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Arola
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Sergi Arola Gastro, Madrid

INGREDIENTS

  • 4 filets de 150 g
  • 1 l de fons fosc
  • Per a la guarnició:
  • 4 peres de Sant Joan
  • 4 nespres
  • 8 cireres de la vall del Jerte
  • manat d'espàrrecs verds
  • 2 nous de mantega
  • oli d'eucaliptus
  • Per guarnir:
  • brots frescos de sakura-mix
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, talleu els filets en forma rectangular, salpebreu-los, emboliqueu-los amb paper film donant-los forma de cilindre i deixeu-los macerar a la nevera durant 24 hores.

A continuació, desemboliqueu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi les peres pelades i senceres, els nespres pelats i tallats a quarts, les cireres i la mantega i deixeu-ho coure tot junt durant una estona. Quan estigui tot ben dauradet, retireu el filet, talleu-lo a rodanxes i torneu a posar-lo a la paella juntament amb el fons i l'oli d'eucaliptus i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.

Finalment, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els espàrrecs durant 10 segons i després deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel.

I ja per acabar, emplateu el filet amb les fruites, salseu-ho tot amb el suc de la cocció i guarniu el plat amb els brots de sakura-mix i els espàrrecs verds.
Anar al contingut