Filet de vedella amb crosta de sal i herbes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Armengol
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca n'Armengol

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 720 g de filet de vedella sencer
  • enciams variats
  • Per a la crosta:
  • 800 g de farina
  • 500 g de sal gruixuda
  • 500 ml d'aigua
  • 4 g de llavors de comí
  • 4 g de llavors de fonoll
  • 4 g de coriandre en gra
  • 4 g de romaní
  • 4 g de farigola
  • Per a la salsa:
  • 100 g de suc del rostit
  • 1c/s de mostassa antiga
  • 1c/s de cogombres en vinagre
  • 1c/s de cibulet
  • 100 g d'oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.

A continuació, poseu en un bol els ingredients de la crosta: la farina, la sal gruixuda, l'aigua, les llavors de comí, les llavors de fonoll, el coriandre, el romaní i la farigola, barregeu-lo amb la mà fins a aconseguir una massa homogènia, estireu la massa fins que tingui un gruix regular d'1 cm o 1'5 cm i emboliqueu el filet d'una peça amb la massa estirada. Seguidament, enforneu el filet enrotllat a 180 graus i deixeu-lo coure uns 35 minuts aproximadament. El temps dependrà de la cocció desitjada de la carn.

Un cop cuit, traieu-lo del forn, retireu la crosta amb dues culleres i reserveu-lo.

Per fer la salsa, piqueu el cogombres i el cibulet i barregeu manualment en un bol, tot junt, el suc del rostit, l'oli d'oliva verge, la mostassa, el cibulet i els cogombres picats.

Tot seguit, talleu el filet en escalopes i cobriu-les amb la salsa.

I ja per acabar, emplateu les escalopes i acompanyeu-les d'una amanida de fulles d'enciams variats, brots d'enciam ecològics...