Filet de porc ibèric amb salsa especiada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
INGREDIENTS
- 700 g de filet de porc ibèric
- 4 espàrrecs verds
- 4 cebes tendres
- 4 alls tendres
- 2 escalunyes
- 1 gra d'all
- gingebre fresc
- cardamom
- 1 tomàquet
- julivert
- 1 tassa de suc de rostit de pollastre
- oli d'oliva, sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les cebes tendres, els espàrrecs i els alls tendres durant uns segons. Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel i reserveu-los.
Per fer la salsa especiada, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu l'escalunya picada, el gingebre picat, l'all picat i el julivert picat.
Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Seguidament, poseu-hi el suc de rostit i el cardamom i deixeu-ho coure durant mitja hora. Finalment, coleu-ho tot i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el filet de porc ibèric, salpebrat, durant 5 minuts. Tot seguit, poseu-hi les verdures escaldades i una mica de salsa especiada i salteu-ho tot junt fins que les verdures quedin daurades.
I ja per acabar, emplateu el filet tallat a trossos, poseu-hi les verdures al voltant i salseu-ho tot amb la salsa especiada.
Per fer la salsa especiada, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu l'escalunya picada, el gingebre picat, l'all picat i el julivert picat.
Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Seguidament, poseu-hi el suc de rostit i el cardamom i deixeu-ho coure durant mitja hora. Finalment, coleu-ho tot i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el filet de porc ibèric, salpebrat, durant 5 minuts. Tot seguit, poseu-hi les verdures escaldades i una mica de salsa especiada i salteu-ho tot junt fins que les verdures quedin daurades.
I ja per acabar, emplateu el filet tallat a trossos, poseu-hi les verdures al voltant i salseu-ho tot amb la salsa especiada.