Filet de porc ibèric amb salsa especiada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • 700 g de filet de porc ibèric
  • 4 espàrrecs verds
  • 4 cebes tendres
  • 4 alls tendres
  • 2 escalunyes
  • 1 gra d'all
  • gingebre fresc
  • cardamom
  • 1 tomàquet
  • julivert
  • 1 tassa de suc de rostit de pollastre
  • oli d'oliva, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les cebes tendres, els espàrrecs i els alls tendres durant uns segons. Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel i reserveu-los.

Per fer la salsa especiada, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu l'escalunya picada, el gingebre picat, l'all picat i el julivert picat.

Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

Seguidament, poseu-hi el suc de rostit i el cardamom i deixeu-ho coure durant mitja hora. Finalment, coleu-ho tot i reserveu-ho.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el filet de porc ibèric, salpebrat, durant 5 minuts. Tot seguit, poseu-hi les verdures escaldades i una mica de salsa especiada i salteu-ho tot junt fins que les verdures quedin daurades.

I ja per acabar, emplateu el filet tallat a trossos, poseu-hi les verdures al voltant i salseu-ho tot amb la salsa especiada.