Filet de porc amb pinya i moscatell

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Creus (Locutor de ràdio de Malgrat de Mar)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de pinya natural
  • 4 peces de filet de porc
  • 150 ml de moscatell
  • 2 cullerades d'oli
  • 2 brots de farigola o romaní
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, traieu el greix i les fibres del filet de porc, unteu una paella amb oli i, un cop estigui ben calenta, marqueu els filets de porc sencers per tots els costats.

Mentrestant, peleu la pinya sencera, talleu-la en 4 rodanxes i retireu la part central fibrosa de cada rodanxa.

A continuació, salpebreu els filets, poseu-los al forn preescalfat a 150 graus durant 10 o 15 minuts, i, mentrestant, a la mateixa paella on heu marcat els filets, marqueu les rodanxes de pinya fins que agafin una mica de color i, després, retireu-les i reserveu-les.

Tot seguit, poseu el moscatell a la mateixa paella a foc lent perquè es barregi amb els sucs obtinguts de la carn i la pinya, deixeu-ho reduir fins que obtingueu una salsa espessa i reserveu-ho.

I ja per acabar, talleu els filets a biaix, poseu una rodanxa de pinya a la base del plat, a sobre, un tros de filet, salseu-ho tot amb la salsa de moscatell i guarniu-ho amb una mica de romaní.