Filet de porc amb flam de calçots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Tomàs Cuadrado
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó d'en Tomàs, Terrassa
INGREDIENTS
- 4 filets de porc
- 10 calçots
- 300 cl de llet
- 4 ous
- 1 tasseta d'oli
- sal
- sal Maldon
- pebre negre
- cerfull
PREPARACIÓ
Per fer el flam, bulliu la llet un cassó.
Mentrestant, en una paella amb oli, sofregiu els calçots nets i tallats a trossos molt petits. Quan estiguin daurats, afegiu-los al cassó de la llet, juntament amb els ous batuts, i remeneu-ho tot bé. A continuació, unteu un motllo de flam amb mantega, ompliu-lo amb la barreja anterior i deixeu-lo coure en una plata al forn, al bany maria, durant 20 minuts a 160 graus. Després, retireu-lo del forn i desemmotlleu-lo.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, fregiu-hi la llaminera tallada a trossos i salpebrada.
I ja per acabar, emplateu la llaminera amb el flam al costat i guarniu el plat amb el pebre negre, la sal Maldon i el cerfull.
Mentrestant, en una paella amb oli, sofregiu els calçots nets i tallats a trossos molt petits. Quan estiguin daurats, afegiu-los al cassó de la llet, juntament amb els ous batuts, i remeneu-ho tot bé. A continuació, unteu un motllo de flam amb mantega, ompliu-lo amb la barreja anterior i deixeu-lo coure en una plata al forn, al bany maria, durant 20 minuts a 160 graus. Després, retireu-lo del forn i desemmotlleu-lo.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, fregiu-hi la llaminera tallada a trossos i salpebrada.
I ja per acabar, emplateu la llaminera amb el flam al costat i guarniu el plat amb el pebre negre, la sal Maldon i el cerfull.