Filet de porc amb flam de calçots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Tomàs Cuadrado
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó d'en Tomàs, Terrassa

INGREDIENTS

  • 4 filets de porc
  • 10 calçots
  • 300 cl de llet
  • 4 ous
  • 1 tasseta d'oli
  • sal
  • sal Maldon
  • pebre negre
  • cerfull

PREPARACIÓ

Per fer el flam, bulliu la llet un cassó.
Mentrestant, en una paella amb oli, sofregiu els calçots nets i tallats a trossos molt petits. Quan estiguin daurats, afegiu-los al cassó de la llet, juntament amb els ous batuts, i remeneu-ho tot bé. A continuació, unteu un motllo de flam amb mantega, ompliu-lo amb la barreja anterior i deixeu-lo coure en una plata al forn, al bany maria, durant 20 minuts a 160 graus. Després, retireu-lo del forn i desemmotlleu-lo.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, fregiu-hi la llaminera tallada a trossos i salpebrada.

I ja per acabar, emplateu la llaminera amb el flam al costat i guarniu el plat amb el pebre negre, la sal Maldon i el cerfull.