Filet de porc amb cervesa i poma

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Vilalta
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Delicius (Hotel Balneari Vichy Catalán), Caldes de Malavella

INGREDIENTS

  • 2 filets de porc
  • 2 pomes Golden
  • 1/4 de l de cervesa negra
  • una bresa (pastanaga, porro, ceba)
  • 1 api
  • 100 g de mantega
  • oli de gira-sol
  • aigua mineral
  • sal
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu els filets de porc i salteu-los en una paella amb oli. Quan comencin a estar daurats, retireu-los i reserveu-los.

A continuació, a la mateixa paella sofregiu la bresa de verdures durant un parell de minuts. Després, afegiu-hi la cervesa, l'aigua mineral i la poma tallada a quarts i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

Tot seguit, poseu els filets en una safata, cobriu-ho amb la bresa i deixeu-ho coure al forn durant uns 35 minuts.

Finalment, retireu els filets i la poma de la safata i passeu la bresa pel colador xinès per aconseguir una salsa ben fina.

Per fer el puré d'api, poseu en un cassó amb aigua i sal, l'api pelat i tallat a trossos, i deixeu-lo coure.

Seguidament, poseu l'api i el suc de la seva cocció a la Thermomix, i afegiu-hi la mantega a poc a poc, fins que quedi un puré ben fi.

I ja per acabar, emplateu el filet tallat a rodanxes, poseu el puré d'api al costat amb uns quants trossos de poma i salseu-ho tot amb la salsa de coure el filet.