Filet de bou amb mel i anís estrellat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Talaia
INGREDIENTS
- 4 filets de bou de 180 g
- 1 tassa de fons de carn
- 4 grans d'anís estrellat
- una tasseta de mel d'eucaliptus
- 8 carxofes
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Comenceu preparant la guarnició. Peleu les carxofes fins que només us en quedin el cors.
Amaniu-los amb oli, sal i pebre i coeu-los al forn a 180 graus durant 5 minuts. Per fer la salsa, heu de fer servir fons de carn (o bé concentrat de carn, que ja es ven fet). En una paella ben calenta, poseu-hi la mel, i quan agafi color, l'anís estrellat. Tot seguit, afegiu-hi el concentrat de carn i deixeu-ho al foc uns 3 minuts, fins que agafi una consistència cremosa. A part, salpebreu els filets de bou i partiu-los per la meitat. Feu-los en una paella amb poc oli molt calent. Gireu-los de seguida (els filets no s'han de coure gaire) i ja podreu servir-los, acompanyats amb les carxofes i amb una mica de salsa. Decoreu-ho, si voleu, amb l'anís estrellat.
Amaniu-los amb oli, sal i pebre i coeu-los al forn a 180 graus durant 5 minuts. Per fer la salsa, heu de fer servir fons de carn (o bé concentrat de carn, que ja es ven fet). En una paella ben calenta, poseu-hi la mel, i quan agafi color, l'anís estrellat. Tot seguit, afegiu-hi el concentrat de carn i deixeu-ho al foc uns 3 minuts, fins que agafi una consistència cremosa. A part, salpebreu els filets de bou i partiu-los per la meitat. Feu-los en una paella amb poc oli molt calent. Gireu-los de seguida (els filets no s'han de coure gaire) i ja podreu servir-los, acompanyats amb les carxofes i amb una mica de salsa. Decoreu-ho, si voleu, amb l'anís estrellat.