Filet d'ànec amb samfaina de verdures

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Vicent Guimerà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'antic molí, Ulldecona (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 20 filets d'ànec
  • salsa d'aviram
  • 1 tassa de compota de préssec
  • 10 g de pebre rosa
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • 1 pastanaga
  • 1 pebrot verd
  • 1 tasseta de polpa de tomàquet
  • sal, oli d'oliva
  • alfàbrega

PREPARACIÓ

Per fer la samfaina, en un cassó amb oli i pebre rossa, sofregiu el pebrot vermell, el pebrot verd, la pastanaga, el carbassó i l'albergínia, tot tallat a daus petits.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els filets d'ànec salats.

Per fer l'oli d'alfàbrega, en un cassó amb aigua bullint infusioneu l'alfàbrega i seguidament poseu la infusió a la Thermomix juntament amb l'oli.

I ja per acabar, feu una base de compota de préssec al centre del plat, poseu-hi la samfaina i els filets d'ànec a sobre i amaniu-ho tot amb l'oli d'alfàbrega.