Filet d'ànec amb samfaina de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Vicent Guimerà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'antic molí, Ulldecona (Tarragona)
INGREDIENTS
- 20 filets d'ànec
- salsa d'aviram
- 1 tassa de compota de préssec
- 10 g de pebre rosa
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 1 pastanaga
- 1 pebrot verd
- 1 tasseta de polpa de tomàquet
- sal, oli d'oliva
- alfàbrega
PREPARACIÓ
Per fer la samfaina, en un cassó amb oli i pebre rossa, sofregiu el pebrot vermell, el pebrot verd, la pastanaga, el carbassó i l'albergínia, tot tallat a daus petits.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els filets d'ànec salats.
Per fer l'oli d'alfàbrega, en un cassó amb aigua bullint infusioneu l'alfàbrega i seguidament poseu la infusió a la Thermomix juntament amb l'oli.
I ja per acabar, feu una base de compota de préssec al centre del plat, poseu-hi la samfaina i els filets d'ànec a sobre i amaniu-ho tot amb l'oli d'alfàbrega.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els filets d'ànec salats.
Per fer l'oli d'alfàbrega, en un cassó amb aigua bullint infusioneu l'alfàbrega i seguidament poseu la infusió a la Thermomix juntament amb l'oli.
I ja per acabar, feu una base de compota de préssec al centre del plat, poseu-hi la samfaina i els filets d'ànec a sobre i amaniu-ho tot amb l'oli d'alfàbrega.