Filet d'ànec amb salsa de taronja i amanida de mongeta tendra

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Xarcuteria Molina

INGREDIENTS

  • 6 lloms d'ànec
  • 200 g de mongeta tendra
  • 4 ceps petits
  • 40 g de pinyons
  • 2 cabdells
  • 1 radicchio
  • 1 gotet de vinagre de Mòdena
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1/2 pinya
  • sal i pebre Per a la salsa de taronja:
  • 1 gra d'all
  • 1 ceba
  • 100 g de bacó
  • pell de taronja i llimona ratllada
  • salsa de tomàquet
  • el suc de 3 taronges
  • 1/2 l de brou d'aviram
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat fent la salsa de taronja. Poseu una mica d'oli en un cassó i daureu-hi els alls laminats, i després, la ceba tallada petita.
Aneu-ho sofregint fins que tingui un color ben daurat. A continuació sofregiu-hi el bacó tallat petit. Incorporeu-hi la ratlladura de llimona i taronja, remeneu-ho i afegiu-hi la salsa de tomàquet. Deixeu-la sofregir i llavors tireu-hi el suc de taronja. Un cop el suc hagi reduït, aboqueu-hi el brou d'aviram. Deixeu-ho reduir. De tant en tant traieu-ne les impureses. Mentrestant, feu la vinagreta amb el vinagre de Mòdena i l'oli del confitat de ceps (podeu comprar-ho fet). Tot seguit, salteu els lloms d'ànec. Salpbreu-los. És important que quedin bastant crus. En una paella a part, salteu la pinya tallada a daus. Munteu el plat amb tots els ingredients de l'amanida (barreja d'enciams, pinyons torrats, ceps confitats i la mongeta tendra bullida uns 3 minuts.), els filets d'ànec i la pinya. Napeu-ho amb la salsa de taronja sense colar. Finalment, amaniu-ho amb la vinagreta.