Figues refetes
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Figues refetes
- (per a 3 tapes)
- Tapa 1:
- figues dolces
- 1 ceba tendra
- 1 botifarra
- 1 gra d'all
- julivert
- pebre vermell mòlt
- Tapa 2:
- figues dolces
- filets d'anxova
- fulles de menta picada
- 100g de formatge mascarpone
- Tapa 3:
- figues dolces
- pebre de Sechuan
- 100g de mi-cuit d'ànec
- Per a la salsa:
- oli d'oliva
- vinagre cassís
PREPARACIÓ
Tapa 1
1. Piquem la ceba, el julivert i l'all molt petit.
2. Tallem a trossets petits l'anxova.
3. Desfem la botifarra i la barregem amb la resta d'ingredients fins a aconseguir un tàrtar.
4. Afegim al tàrtar el pebre mòlt.
5. Pelem les figues i les tallem per la meitat.
6. Col·loquem una boleta de tàrtar al mig de les figues tallades per la meitat.
7. Travessem cada figa amb una broqueta i les emboliquem amb paper film, com si fossin un caramel.
8. Posem les figues a la nevera perquè agafin estructura i traiem el paper film per servir-les en una safata.
Tapa 2
1. Piquem la menta i tallem l'anxova a trossets petits.
2. Barregem la menta i l'anxova amb el mascarpone.
3. Tallem les figues per la meitat i hi posem a dins de cada figa una boleta del farciment.
4. Travessem les figues amb una broqueta i les emboliquem amb paper film. Les deixem refredar a la nevera i les servim després, sense paper film, en una safata.
Tapa 3
1. Pelem les figues per deixar-ne només la polpa.
2. Esclafem amb la mà de morter uns grans de pebre i els barregem amb el mi-cuit d'ànec.
3. Obrim les figues per la meitat i posem a sobre d'una meitat una miqueta de la barreja que hem fet i ho tapem amb l'altra meitat de la figa.
4. Travessem la figa farcida amb una broqueta i l'emboliquem amb paper film, com si fos un caramel.
5. Deixem refredar les figues a la nevera perquè agafin estructura, en retirem el paper film i les servim en una safata.
Per a la salsa:
1. Muntem una vinagreta barrejant en un bol l'oli i el vinagre.
1. Piquem la ceba, el julivert i l'all molt petit.
2. Tallem a trossets petits l'anxova.
3. Desfem la botifarra i la barregem amb la resta d'ingredients fins a aconseguir un tàrtar.
4. Afegim al tàrtar el pebre mòlt.
5. Pelem les figues i les tallem per la meitat.
6. Col·loquem una boleta de tàrtar al mig de les figues tallades per la meitat.
7. Travessem cada figa amb una broqueta i les emboliquem amb paper film, com si fossin un caramel.
8. Posem les figues a la nevera perquè agafin estructura i traiem el paper film per servir-les en una safata.
Tapa 2
1. Piquem la menta i tallem l'anxova a trossets petits.
2. Barregem la menta i l'anxova amb el mascarpone.
3. Tallem les figues per la meitat i hi posem a dins de cada figa una boleta del farciment.
4. Travessem les figues amb una broqueta i les emboliquem amb paper film. Les deixem refredar a la nevera i les servim després, sense paper film, en una safata.
Tapa 3
1. Pelem les figues per deixar-ne només la polpa.
2. Esclafem amb la mà de morter uns grans de pebre i els barregem amb el mi-cuit d'ànec.
3. Obrim les figues per la meitat i posem a sobre d'una meitat una miqueta de la barreja que hem fet i ho tapem amb l'altra meitat de la figa.
4. Travessem la figa farcida amb una broqueta i l'emboliquem amb paper film, com si fos un caramel.
5. Deixem refredar les figues a la nevera perquè agafin estructura, en retirem el paper film i les servim en una safata.
Per a la salsa:
1. Muntem una vinagreta barrejant en un bol l'oli i el vinagre.