Figues al forn amb recuit i oli verge

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Toni Saez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí del Mig, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 12 figues
  • 400 g de recuit
  • 1 tasseta d'oli extra verge
  • 40 g de mantega
  • 1 cullerada de sucre
  • romaní
  • 1 aranja blanca
  • 1 aranja rosa
  • 100 g d'avellanes
  • 50 g de sucre morè

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella ben calenta poseu-hi el sucre morè.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi les avellanes, remeneu-les bé i deixeu-les caramel·litzar. Seguidament, retireu-les del foc i reserveu-les.

A continuació, poseu en un bol l'aranja blanca i la rosa, pelades i tallades a daus, i l'oli i deixeu-ho marinar durant uns 20 minuts.

Mentrestant, poseu en una safata una mica de mantega, sucre, una branca de romaní i les figues senceres, i deixeu-ho coure al forn durant 3 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, feu una base de recuit al centre del plat, poseu-hi a sobre les figues i les aranges marinades, i guarniu el plat amb les avellanes caramel·litzades.
Anar al contingut