Fideus secs amb bacallà

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Amaré

INGREDIENTS

  • 500 g de fideus del núm. 4
  • 1/4 de kg de bacallà dessalat
  • 1 ceba
  • 1/4 de kg de tomàquet
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 4 grans d'all
  • julivert
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

D'entrada, coeu els fideus en una olla amb aigua bullent, sal i un raig d'oli durant 8 minuts. Un cop cuits, escorreu-los i reserveu-los.
A part, en una cassola amb una mica d'oli d'oliva calent, daureu la ceba picada. Quan estigui rossa, poseu-hi a sofregir el pebrot vermell i el pebrot verd tallats ben petits. Deixeu que es vagi fent a foc lent, i un cop tingueu el sofregit a punt, afegiu-hi el bacallà dessalat i esmicolat, i feu-ho coure tot plegat una estona més. Mentre el bacallà es va fent, poseu sal en un morter i prepareu-hi una picada d'all i julivert. Quan tingueu feta la picada, afegiu-la al sofregit i deixeu-la-hi daurar, tot remenant de tant en tant per evitar que es cremi. Tot seguit, tireu-hi el tomàquet ratllat i feu-lo fregir. I ja per acabar, aboqueu-hi els fideus, i coeu-los durant 4 o 5 minuts. Aquest plat, el podeu servir acompanyat amb pebrots verds fregits.