Fideus gruixuts amb calamarsets i escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montserrat Soler
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Associació de restaurants Ganxons i de la Vall d'Aro, Sant Feliu de Guíxols
INGREDIENTS
- 1/2 kg de calamarsets
- 1/2 kg d'escamarlans
- 300 g de fideus gruixuts
- 1 ceba grossa Per a la picada:
- 1 cabeça d'alls
- julivert
- 4 tomàquets madurs
- 24 g de pinyons
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu els escamarlans en una cassola calenta amb oli durant 5 minuts.
Després retireu-los de la cassola i sofregiu-hi els calamarsets, també durant 5 minuts. A continuació, afegiu-hi la ceba, que haureu sofregit prèviament, i la picada. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el brou de peix i la sal. Apugeu el foc i deixeu-ho coure dos minuts. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi els fideus i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Quan hagi passat aquest temps, afegiu-hi els escamarlans i deixeu-ho coure dos minuts més. Finalment, ja podeu servir el plat.
Després retireu-los de la cassola i sofregiu-hi els calamarsets, també durant 5 minuts. A continuació, afegiu-hi la ceba, que haureu sofregit prèviament, i la picada. Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el brou de peix i la sal. Apugeu el foc i deixeu-ho coure dos minuts. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi els fideus i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Quan hagi passat aquest temps, afegiu-hi els escamarlans i deixeu-ho coure dos minuts més. Finalment, ja podeu servir el plat.