Fideus frescos amb rossinyols i ou escumat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Maria Kao
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Shangai, Barcelona

INGREDIENTS

  • 300 g de fideus
  • 1/2 carbassó
  • 1 pastanaga
  • 20 g de soja fresca
  • 1 ceba petita
  • porradell
  • 2 rossinyols
  • 4 ous
  • 1 cullerada de vi d'arròs
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 1 cullerada d'oli de tòfona negra
  • sal
  • sal Maldon
  • all

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els fideus en un cassó amb aigua bullint i deixeu-los coure durant uns minuts.
Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, escorreu-los i reserveu-los.

Per fer l'ou escumat, emboliqueu un ou sense closca amb paper film, lligueu-lo amb un cordill i deixeu-lo coure en un cassó amb aigua bullint durant 4 minuts. Després, desemboliqueu l'ou i reserveu-lo.

A continuació, en un wok amb oli de gira-sol salteu els rossinyols tallats a trossos. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la pastanaga, la ceba tallada en juliana, la soja, el carbassó picat i l'all picat i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi els fideus i el vi d'arròs i salteu-ho un parell de minuts més. Finalment, afegiu-hi la salsa de soja i remeneu-ho bé durant un minut.

I ja per acabar, emplateu els fideus, poseu-hi l'ou escumat a sobre i amaniu-ho tot amb oli de tòfona i una mica de sal de Maldon.