Fideus de 3/4 de 12

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carme Ruscalleda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: RamAula Chocavic, Gurb

INGREDIENTS

  • 8 talls de rap
  • 1 cabeça d'alls
  • julivert
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 copa de xerès sec
  • 400 g de fideus del núm.2
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Primer, talleu el rap gruixut i de forma transversal, després assequeu-lo amb un drap, saleu-lo per les dues bandes i fregiu-lo fins que quedi ben fort.
Reserveu-lo i a la mateixa cassola, enrossiu-hi l'all i julivert picats. Afegiu-hi el tomàquet ratllat i, un cop sofregit, tireu-hi el xerès sec. Després, poseu-hi el fideus, saleu-ho i deixeu-los enrossir una mica. Afegiu-hi el rap i tireu-hi l'aigua bullent. Feu-ho coure cinc o sis minuts i, abans de servir, deixeu-los reposar durant un minut.